Skip to main content

GGD best practice

| Paul Kleingeld | Blog
Vaccin
pexels - third man

Aan de rand van Schiedam weggestopt achter de dijk van de autosnelweg staat de gymzaal waar je gevaccineerd wordt tegen het coronavirus.
Op weg naar de ingang staan borden met de boodschap dat foto's maken verboden is. Een gestage rij van leeftijdsgenoten, soms vergezeld door iemand uit een jongere generatie. Het regent, waait en is te koud voor de tijd van het jaar, toch bijna mei.
De route eenmaal binnen gaat in diverse staties naar de stoel waar de vaccinatie plaatsvindt. Onderweg toezichthouders die de juiste weg wijzen. Van de eerste rij balies waar de benodigde documenten bekeken worden naar de tweede rij balies waar dezelfde documenten bekeken worden en administratie plaatsvindt.  Voor mij was er daartussen als extra nog de medische balie.
De persoon die mijn documenten administreerde werd twee keer uitgelogd door het systeem. Om redenen die hen ook niet duidelijk waren. Och meneer dat ik nu opnieuw moet inloggen is vervelend, maar dat is nog niks, gisteren ging het systeem er helemaal uit, dat moet dan weer opgestart worden en dat kost pas echt tijd.
Bij het vaccineren vroeg ik hoeveel prikken er nou per uur gezet konden worden als het druk was. Nu komen we op 20 prikken per uur. Dat is omdat we nu eerst de administratie doen en dan het prikken. Toen ik zei dat de GGD West-Brabant op 60 prikken per uur komt omdat ze iemand met verstand van logistiek hadden gevraagd of hun organisatie ook beter kon, en ze hun organisatie vervolgens ook hadden aangepast zei ze dat ze dat niet wist, maar dat de echte bottleneck toch het gebrek aan vaccins was. Voor nu tenminste.

Na de prik een kwartier wachten of er allergische reacties optreden. Buiten was het droog, tot het weer begon te regenen.